Hogyan indíts torta webshopot?

Ha már torták készítésével és árusításával foglalkozol, akkor a mai digitális világban az egyik fejlődési lehetőség, ha az interneten keresztül elkezded árusítani termékeidet. Egy torta webshop azonban különbözni fog néhány dologban mind a megszokott árusítástól, mind az általános webshopoktól.

A hasonlóságok

Az általános vállalkozáshoz hasonlóan a webáruházhoz is szükséged lesz üzleti tervre, az egész vállalkozás megtervezésére. A tortákat, süteményeket hasonlóan fogod elkészíteni, tárolni stb. Ugyanúgy meg ki kell találni, hogy milyen süteményeket fogsz árusítani, ki lesz a célközönség, valamint azt is, hogy mennyi alkalmazottra, dolgozóra lesz szükséged.

A webáruház felülete is hasonlóan fog elkészülni/kinézni egy általános webshophoz képest. Itt is ugyanúgy meg kell valósítani a vásárlási lehetőségeket, a felhasználóbarát kialakítást, a különféle fizetési lehetőségeket stb.

A különbségek

A különbségek a fizikai üzlethez képest a szállításban fognak elsősorban jelentkezni, mivel nem fognak eljönni a vásárlók hozzád, hanem neked kell hozzájuk eljuttatni a termékeket. Erre nem biztos, hogy a megszokott futárszolgálatok, vagy a postai csomagküldés jó megoldást nyújt, mivel a süteményeket nem lehet napokig a depóban, raktárban tárolni, azokat minél hamarabb ki kell tudni szállítani. Ezt gyakorlatban azt jelenti, hogy könnyen lehet, hogy saját magadnak kell ezt a szállítást megoldani.

Ami még jelentős különbség lehet a fizikai volthoz képest, hogy az interneten sokkal nagyobb a verseny. Ennek következtében lehet, hogy ki kell találnod, hogy milyen extra szolgáltatással fogsz a vásárlók kedvében járni, hogy ki tudj törni a tömegből.