A hyaluronsavas ajakfeltöltés

A hyaluronsav olyan természetes, bőrünkben is megtalálható anyag, mely nagy mennyiségű víz megkötésére képes. Ráncfeltöltésre, ajakfeltöltésre kiválóan alkalmas vízmegkötő tulajdonságának köszönhetően. Mivel természetes formában is megtalálható szervezetünkben, így nem kell félni a mesterséges ajakfeltöltő anyagoknál jelentkező hátrányoktól, problémáktól.

Az alkalmazott hyaluronsavat kémiai úton állítják elő, nem okoz allergiát, szennyeződésektől mentes. Gyakori megoldás a szilikon olaj alkalmazása ugyanerre a feladatra, azonban, mivel az mesterséges implantátum, így alkalmazása hosszútávon veszélyes, szövődmények léphetnek fel a későbbiekben.

Az idősödő bőrben a hyaluronsav mennyisége csökken, ezért a bőr fokozatosan elveszti vízmegkötő képességét, természetes rugalmasságát, aminek hatására egyre mélyebb ráncok jelennek meg. Az ajakfeltöltés során az alkalmazott hyaluronsav pótolja ezt a csökkenő mennyiséget, és újra feszességet, fiatalosságot ad a bőrnek. Mivel a felhasznált hyaluronsav idővel (általában 6-9 hónap alatt) felszívódik, így egyúttal elmúlik a hatása is. Ilyen esetben egy újabb ajakfeltöltésre van szükség a fiatalos hatás eléréséhez.

Az ajakfeltöltés előtt egy konzultációra kerül sor, melynek során a páciens és az orvos megbeszélik a várható eredményt és az egyéb tudnivalókat, felmérik az ajkak állapotát. A kezelés előtt helyi érzéstelenítést alkalmaznak a kezelés helyén, az utána fellépő esetleges duzzanat jeges pakolással, borogatással csökkenthető.