Webdizájn: az első benyomás kialakítása

A webdizájn egyik fontos eleme, hogy a látogatók első benyomása pozitív legyen a holnapról, és könnyen el tudják dönteni, hogy mivel kapcsolatos az adott weboldal, tudhatjuk meg a https://www.netfort.hu honlapkészítéstől.

Gyors betöltődés

Az első benyomásra az első dolog, ami hatással van, a honlap betöltődési sebessége. Ha nem jelenik meg az oldal pillanatokon belül, akkor hiába van kiválóan kivitelezve, a látogatók nagy része nem fogja megvárni, hogy miről is van szó, hanem egyszerűen bezárja az ablakot. A sebesség mérésére kiváló megoldás a PageSpeed Insights, amely a Google saját sebességmérő programja. Előnye, hogy nem csak a gyorsaságot méri, hanem tanácsokat is ad a javításhoz, a jobb teljesítmény eléréséhez.

Megfelelő működés

Nem csak a töltődésnek kell gyorsan mennie, hanem arra is kell figyelni, hogy minden funkció, gomb, link, amit az új felhasználó használhat, működjön rendesen. Ha ezekre nem figyelsz, könnyen elkönyvelhetik weboldalad amatőrnek, hibásnak, és nem látogatják többet.

Fontos információk kiemelése

Ha megnézed a jobb weboldalakat, akkor nem tömör szöveggel kezdődnek, hanem sliderrel, listákkal, nagy betűs szövegekkel. Ezek azért vannak így kialakítva, hogy a látogató ránézésre is lássa a fontos információkat, ne kelljen neki percekig keresgetni, miről is szól a honlap.

Letisztult design

Kerüld a felugró ablakokat, a tolakodó reklámokat, megoldásokat, mivel ezek könnyen elriaszthatják az új látogatókat. Természetesen a pop-upok használatát nem kell teljesen mellőzni, de ne ez legyen az első, amivel találkozik egy új látogató.