Nyomtató vásárlási tippek

A nyomtató vásárlása nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik. Ha a legjobb döntést akarod meghozni, akkor alaposan utána kell járni, át kell gondolni a részleteket, hogy pontosan mire is van szükséged.

Az első lépés a rendelkezésre álló pénzügyi keret meghatározása. Ha nem határozod meg előre, hogy mennyit költenél maximum, akkor könnyen túlköltekezhetsz, ugyanis árban a határ a csillagos ég. Ha biztosra akarsz menni, akkor nem csak a beszerzési, hanem a működési költségeket is figyelembe veszed. A nyomtatópatronok, tintapatronok drágák is lehetnek, különösen, ha gyári eszközöket szeretnél majd vásárolni. Hiába olcsó a nyomtató, ha a használat alatt ennek többszörösét fogod kifizetni.

Manapság már a legtöbb nyomtató használható minden operációs rendszeren, de előfordulhatnak olyan eszközök, melyek nem támogatják pl. a Linux rendszereket, úgyhogy a biztonság kedvéért mindig ellenőrizd, hogy megfelelő operációs rendszerrel rendelkezel-e.

Próbáld végiggondolni az igényeidet is. Mire fogod használni a nyomtatót? Színes képeket akarsz nyomtatni inkább? Esetleg fekete fehér oldalakat, de többet? Ennek megfelelően kell megválasztani a nyomtatót is.

Egyéb funkciókat is érdemes figyelembe venni. Ilyenek pl. a wifire, hálózatra történő csatlakozás lehetősége, szkennelés, faxolás, memóriakártya beolvasás, nyomtatási minőség, felbontás.

Ha sikerült kiválasztani a tökéletes nyomtatót, akkor már csak egy dolog van hátra, az egyes boltok, áruházak árainak összehasonlítása. Ezzel rengeteget lehet spórolni gyakran, köszönhetően az akcióknak, promócióknak.