A munkavédelmi cipők, bakancsok fontossága

A munkavédelem a munkahelyek nagy részén nem csak előnyt, hanem kötelezettséget jelent. Ez nem csak azt jelenti, hogy a munkáltatónak olyan körülményeket kell biztosítani, melyek megfelelnek a biztonságos munkavégzés követelményeinek, hanem a dolgozóknak is megfelelő ruházatban kell a munkát végezniük. A munkaruházat egyik legfontosabb része, különösen az építőiparban, de számos más munkahelyen is, a munkavédelmi cipők, bakancsok.

A cipők, bakancsok több feladatot is ellátnak. Elősegítik a kényelmes munkavégzést, védik a lábakat.

Védik a lábakat

A legfontosabb feladata ezeknek a lábbeliknek természetesen a lábak védelmi. Rengeteg olyan munkaterület van, ahol veszélyek leselkednek a lábakra. Az egyik legismertebb ilyen terület az építőipar, az építkezések helye. A dolgozók beleléphetnek szögekbe, ráeshet a lábukra valamilyen nehéz tárgy stb. Ilyenkor, ha nincsenek megfelelően védve a lábak, komoly sérülések alakulhatnak ki.

Nem csak a fizikai munka során, hanem pl. orvosi területeken vagy a tűzoltások során is veszélyes helyzetek alakulhatnak ki, melyekre fel kell készülni. Ilyenkor nem (csak) a fizikai hatásoktól leéé védeni a lábakat, hanem pl. kémiai anyagoktól vagy a tűz melegétől is.

Kényelmes munkavégzés

Azok a foglalkozások, ahol szükség van munkavédelmi cipőre, általában olyan munkák, ahol sokat kell egy nap állni, járkálni. Ennek megfelelően nem csak biztonságosnak, hanem kényelmesnek is kell lenniük ezeknek a cipőknek, különben senki nem fogja viselni azokat.