A platina karikagyűrűk előnyei

Az arany karikagyűrűk számítanak a megszokott, legnépszerűbb karikagyűrűknek. Az egyik legjobban előtérbe kerülő alternatíva a platina karikagyűrű, ami különösen férfiak körében népszerű. Cikkünkben mutatjuk, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkeznek.

Ellenállóság

A platina egyik legnagyobb előnye, hogy nagyjából 1,7-szeres sűrűséggel rendelkezik, mint a hasonló méretű arany gyűrű. Nem csak tiszta platina karikagyűrűk esetén kiváló tulajdonság ez, hanem azoknál a gyűrűknél is, amik drágakövet foglalnak magukba, mivel a platina jobban tartja a drágakövet, mint az arany, így az biztonságosabb lesz, valamint tartósabb.

Nem csak ellenálló, hanem nehezen is karcolódik a platina gyűrű, köszönhetően az előbb bemutatott tömörségnek.

Antiallergén

A fémallergia gyakran előfordul aranygyűrűk esetén, ami kipirosodással, viszketéssel jár a viselője számára. Ezek általában az arany egyes ötvözői miatt jelentkeznek. Mivel a platina gyűrű 90-95%-ban tiszta platinából készül, így azoknál nem fog fellépni allergiás reakció, akkor sem, ha fizikai munkával izzadtság, vagy kosz éri.

Fehér szín

Aki a megszokott aranysárga karikagyűrű helyett változatosságra vágyik, annak kiváló lehetőséget nyújt a platina gyűrű, köszönhetően a fehér, csillogós színnek. Amennyiben drágakövet is tartalmaz a gyűrűk, akkor azt szépen, esztétikusan kiemeli a platina fehér színe.

Súly

A platina gyűrű az aranyhoz képes a tömörség miatt nehezebb, ami sokak számára előnyt jelenthet, akik szeretik érezni a gyűrű súlyát az ujjukon.