A munkahelyi és az anyai feladatok összeegyeztetése

A munkahelyen történő helytállás és az otthoni teendők összeegyeztetése majdnem mindenkinek nehézségeket okot. Fokozott odafigyelésre, tudatos tervezésre van azonban szükségük a kisgyermekes anyukáknak, mivel nekik az átlagnál is több otthoni teendőjük van, melyeket nem lehet egyik napról a másikra halasztani.

Szerencsére ma már rengeteg segítség áll az anyukák rendelkezésére, ilyen pl. a http://munkacsalad.hu, ahol egymásnak segíteni tudnak az anyukák, tippeket, tanácsokat találhatnak, valamint akár a teendők elvégzéséhez is lehet segítséget, dolgozót találni.

A munkahelyi teendők könnyítéséhez ma már szinte elengedhetetlen, hogy a gyereknevelés időszaka is képezd magad. Ha vissza tudsz menni utána az előző munkahelyedre, akkor legyél képben a munkahelyi történésekkel, ha új munkahely után kell nézned később, akkor pedig minden megszerzett plusz tudás aranyat érhet.

Ha már elkezdtél dolgozni, akkor jó megoldás csoportosítani a munkákat. Előre kerüljenek a legfontosabbak, és későbbre a kevésbé fontosak. Ha valamilyen családi probléma, teendő felmerül, akkor se a legfontosabb feladatok lássák annak kárát.

Szintén jó megoldás, ha tervet készítesz a mindennapi teendőkről, és amennyire csak tudod, tartod magad hozzá. Ez jelentősen hozzá tud járulni a két feladat elkülönítéséhez, amivel biztosítani lehet, hogy a munkára és a családra is jusson elegendő figyelem, idő.