Mire figyelj címke nyomtató vásárlása előtt

Azok a cégek, melyek saját maguk állítják elő termékeiket tudják, hogy a megfelelő címkék nagyon fontosak ahhoz, hogy termékeik sikeresek legyenek. Először is meg kell tervezni a címkék designját, majd a címke nyomtatás történhet külső cég bevonásával és saját címke nyomtatóval is. Ha saját magad akarod készíteni a címkéket, akkor az első lépés, hogy a megfelelő nyomtatót vásárold meg.

Az általános nyomtató nem jó

Sokan követik el azt a hibát, hogy általános nyomtatóval próbálják meg a címkéket is nyomtatni, ez azonban nem jó megoldás. Megnehezíti a munkát is, és a minőség is sokkal rosszabb lesz ebben az esetben.

A címke mérete

A nyomtatót az alkalmazott címke mérethez kell megválasztani. Vannak több méretet is ismerő címke nyomtatók, azonban vásárlás előtt mindenképpen tájékozódj arról, hogy a kiszemelt eszköz képes-t a szükséges méretben nyomtatni.

A működési költségek

Szintén érdemes előre tájékozódni arról is, hogy mennyibe fog kerülni az üzemeltetés. Sokan csak a nyomtató eladási árát nézik, az üzemeltetési költségeket nem, és csak a vásárlás után döbbennek rá arra, hogy egy kisebb vagyonba kerül használni is az eszközt.

Az egy címkére jutó költségek

A legjobban akkor jársz, ha előre kiszámolod a kiszemelt nyomtatók esetén a várható egy címkére jutó nyomtatási költségeket. Ha túl magasak a költségek, vagy nem nyomtatsz annyit, hogy megérje nyomtatót vásárolni emiatt, akkor a nagy beruházás helyett inkább érdemes megbízni egy erre szakosodott céget a címkék nyomtatásával.