Tippek tartós gél lakkok elkészítéséhez

A műkörömkészítés egyik legfontosabb feladata, hogy az elkészített gél lakk tartós, problémamentes legyen. Ehhez vagy rengeteg gyakorlásra, vagy hozzáértő, gyakorlott szakemberre lesz szükségünk.

A megvásárolt gél lakkokat tároljuk napfénytől védett, száraz helyen. Mivel a gél lakk UV-fény hatására köt meg, így, ha napfény éri, megköthet, amit el kell kerülni mindenképpen.

Az első lépés, hogy a korábbi gél lakkot megfelelően eltávolítsuk. Erre két lehetőségünk van: az aceton és a reszelés. Az acetonos eltávolítás előnye, hogy biztosan nem tudjuk vele megsérteni a körmünket, mivel a reszelés során ez előfordulhat, ha nem vagyunk elég körültekintőek.

A tartóssághoz célszerű előkészítő folyadékot használni, mivel a gél lakk tartósságát nagyban meghatározza a megfelelő előkészítés.

A gél lakk felvitelét rétegekben kell csinálni, és figyelni kell arra, hogy a gél lakk csak a körömre kerüljön, a bőrre ne, mivel amiatt felválhat könnyen az elkészített gél lakk.

A gyors, minőségi gél lakk elkészítéséhez szükség van UV-lámpára vagy LED-lámpára. Mivel a gél lakk levegőre nem szilárdul, hanem csak speciális fényre, így a tartós gél lakkhoz mindenképpen be kell szereznünk majd egy ilyen eszközt.

A réteges felvitel során minden egyes réteget néhány percig a speciális lámpa alatt kell tartani, mivel ez szükséges a tökéletes szilárduláshoz.