A Lenti Termálfürdő és előnyei

A Lenti Termálfürdő hazánk egyik legkedveltebb termálfürdője, gyógyfürdője, köszönhetően a felszereltségnek és a szolgáltatások széles skálájának egyaránt. A település fő vonzerejét is a fürdő jelenti, a gyógyfürdőnek köszönhetően virágzik a turizmus, telnek meg a lenti szállások évről évre.

A Lenti Termálfürdő 5 szabadtéri medencével rendelkezik, valamint rengeteg zöldterülettel. A szabadtéri rész gyermek-, úszó-, élmény- és gyógymedencékkel is rendelkezik, melyeknek köszönhetően a tavaszi és nyári időszakban rendkívül népszerű a termálfürdő az emberek körében. Rossz idő esetén a fürdő fedett része áll az emberek rendelkezésére. A fedett része kb. 3500 négyzetmétert jelent, szintén találhatók itt úszómedencék, gyógymedencék és gyermekmedencék is. A fürdő fedett részén található a gyógyászati részleg is. A gyógyászati részlegen nem csak a gyógyvíz előnyeit hasznosítják, hanem gyógyászati kezelések igénybe vételére is lehetőség van. Ilyen kezelések pl. a gyógymasszázs, az iszappakolás, az ultrahang, a vízalatti sugármasszázs, a magnetoterápia és az iontoforézis is.

A fürdőben található gyógyvíz 40000 éves víz, amely számos pozitív hatással rendelkezik az emberi szervezetet tekintve. Ilyen hatások pl. a mozgásszervi problémák, gerinc (nyak, hát, derék), lumbágó, ízületi (váll, könyék, kéz, csípő, térd, boka) gyulladásos és kopásos megbetegedések kezelése, gyógyítása.