Vagyonvédelmi rendszerek bemutatása

A vagyonvédelem kiemelt fontosságot kap az emberek életében, nem csak otthonunkat, hanem a munkahelyeket, telephelyeket stb. is el kell látni vagyonvédelmi rendszerekkel, ha nem akarjuk, hogy dolgaink illetéktelenek kezébe kerüljenek. Cikkünkben a legnépszerűbb vagyonvédelmi rendszerekről lesz szó.

Behatolásjelző rendszerek

A behatolásjelző rendszerek jelentik a vagyonvédelmet az emberek többsége számára. Az egyszerű riasztó rendszerektől kezdve az összetettebb behatolásjelző, értesítő rendszerekig mindenki megtalálhatja a saját maga számára megfelelő megoldást, ha a behatolások ellen szeretnénk védekezni.

Beléptető rendszerek

A beléptető rendszerek feladata, hogy megakadályozzák az illetéktelenek behatolását az adott helyre, helyiségbe. Az ilyen rendszerek általában egyedi kártyával vagy kóddal történő beléptetést, ajtónyitást jelentenek, így aki nem rendelkezik a szükséges információkkal, jogosultságokkal, nem fog tudni csak úgy belépni.

Videó megfigyelő rendszerek

Ha nem csak a belépésre szeretnénk odafigyelni, hanem folyamatos megfigyelést szeretnénk, akkor a videó megfigyelő rendszer jelenti az egyik legjobb megoldást. A videó megfigyelő rendszerek nem csak élőben történő megfigyelést jelentenek, hanem azt is, hogy a történések rögzíthetők, visszanézhetők.

Tűzjelző rendszerek

Nem csak az emberek elleni védelmet jelenti a vagyonvédelem, hanem a balesetek elleni védelmet is. Ilyenek lehetnek pl. a tűzesetek, amely ellen védekezni lehet tűzjelző rendszer segítségével. A tűzjelző rendszerek előnye, hogy akár azonnal tudják oltani a tüzet, akkor is, ha a tulajdonos nem tartózkodik otthon.