Mire figyeljünk, ha gyógyszer webshopból vásárolunk?

Az internet elterjedése jelentősen megváltoztatta a vásárlási szokásokat. Nincs ez másképp a gyógyszervásárlás területén sem, köszönhetően a szabályozásnak, amely lehetővé tette a gyógyszerek internetes árusítását, a gyógyszer webshopok indítását.

Legális a webshop?

A legfontosabb, amire figyelni kell, hogy a legálisan működő gyógyszer webáruházak felületén meg kell találnunk egy logót, amely egy legális működést igazoló OGYÉI oldalra linkel. Ha nem találunk ilyet a webshopon, az jó eséllyel nem legális.

Csak vény nélkül

Csak azokat a gyógyszereket tudjuk az internetről megrendelni, melyek nem vénykötelesek. Ha vényköteles gyógyszerre van szükségünk, akkor annak beszerzésére még mindig csak egy lehetőségünk van, ha befáradunk egy patikába.

Különös odafigyelés szükséges

Mivel nem kerülünk kapcsolatba gyógyszerésszel vásárlás előtt, így nekünk kell minden részletre figyelni. Gyógyszerallergia? Nem megfelelő hatóanyag? Van helyette olcsóbb megoldás? Senki nem fog a hasonló kérdésekre helyettünk választ adni.

Szintén sokszor előfordul, hogy egy adott problémával fordulunk a gyógyszerészhez, aki ajánl valamilyen kezelést, gyógyszert a problémára. Ha ezt a lépést kihagyjuk, akkor a tünetek alapján magunknak kell felállítani a diagnózist, megállapítani a probléma okát, ami sok esetben problémát jelent, ugyanis a legtöbb ember nem rendelkezik megfelelő ismeretekkel ehhez.