Szállás foglalás: előre vagy a helyszínen?

Szállás foglalás: erőre vagy a helyszínen?A szállásfoglalás nyaraláskor mindig nehéz téma, sokan szeretnek a helyszínen szállást foglalni, de még többen szeretik, ha jó előre lefoglalják a szállást, pl. az http://www.ungarnbooking.com/ segítségével, így nem lesz rá gondjuk később. Cikkünkben ezt a két lehetőséget fogjuk összehasonlítani.

Előre foglalás

Az előre foglalás a népszerűbb megoldás a két lehetőség közül, mivel sokan szeretik előre megtervezni a nyaralás minden részletét. A foglalás történhet interneten vagy telefonon közvetlenül a szállással, szállásközvetítővel, valamint utazási ügynökkel.

A közvetlen szállásfoglalás előnye, hogy nincs közvetítő, aki plusz költséget jelentene. Hátránya, hogy cserébe nekünk kell minden egyes szállást végignézni, majd felkeresni a foglalással kapcsolatban. Ez bonyolult és időigényes lehet.

A következő lehetőség a szállásközvetítő, mely egy kisebb összegért (jutalékért) cserébe összegyűjti a szállásokat egy helyre, és mi ezen a helyen tudunk keresni közöttük, általában egyénre szabható feltételek alapján. Itt is nekünk kell a keresés egy részét elvégezni, de még ez sem olyan költséges.

A harmadik ide tartozó lehetőség, ha egy utazási ügynököt megbízunk, aki elvégez helyettünk minden feladatot, csak a szerződést kell aláírnunk. Kicsit költségesebb, mint az előző két lehetőség, de lényegesen kényelmesebb.

Helyszíni foglalás

Ha nem foglalunk előre szállást, akkor érkezés után ez legyen az első dolog, amire figyelmet fordítunk, mivel időigényes lehet, főleg főszezonban. Pont emiatt inkább a kevésbé forgalmas időszakokban lehet jó megoldás, mivel biztosak lehetünk benne ilyenkor, hogy lesznek szabad szállások, amikből válogathatunk majd.